Allard Jolles adviseur Rijksbouwmeester

Allard Jolles adviseur Rijksbouwmeester

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-08-2007

Vanaf 1 oktober 2007 gaat Allard Jolles werken als senior beleidsadviseur bij atelier Rijksbouwmeester in Den Haag. Hij verlaat hiermee de Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) van de gemeente Amsterdam waar hij vanaf 1991 in diverse functies werkzaam is geweest.
Allard Jolles (48) studeerde in 1989 af als architectuurhistoricus aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Gedurende 16 jaar werkte hij bij de DRO van de gemeente Amsterdam. In deze periode heeft Jolles zich intensief beziggehouden met stedenbouw, planologie en aanverwante disciplines. Hij was onder meer werkzaam als hoofd- en eindredacteur van Plan Amsterdam, als coördinator vakontwikkeling, perswoordvoerder en als hoofdcoördinator. In zijn laatste functie was hij hoofdplanoloog en projectleider (verkenning Westelijke IJ-oevers) bij het team Metro.

Jolles heeft veel nevenactiviteiten die gericht zijn op architectuur, waarbij vooral zijn vele publicaties opvallen. Hij is sinds 2005 als redacteur verbonden aan het Architectuur Jaarboek van NAi Uitgevers. In 2006 was hij jurylid van de BNA-kubus. En hij is gastdocent Amsterdamse Architectuur en Stedenbouw aan de UvA. Daarnaast verzorgt hij lezingen, voorzitterschap en gastcolleges, onder meer aan de TU Delft, de Vrije Universiteit en diverse Academies voor de Bouwkunst. In de functie senior beleidsadviseur gaat Jolles deel uitmaken van de staf van het atelier Rijksbouwmeester. Hij gaat de Rijksbouwmeester en het college van Rijksadviseurs onder meer adviseren op het gebied van architectuurbeleid en de stedenbouwkundige inpassing van rijksgebouwen.

Bron: Atelier Rijksbouwmeester en Rijksgebouwendienst (ministerie VROM)
Foto: Henk Bleeker

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.