Almelo akkoord met internationaal sportcentrum

Almelo akkoord met internationaal sportcentrum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-03-2008

In mei van dit jaar begint de bouw van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA). Het huidige ontwerp van architectenbureau Koppert+Koenis voldoet aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF. In het Sportcentrum, tussen de Woonboulevard en het Polmanstadion, komen vier hallen bedoeld voor zowel internationale topsport als breedtesport en bewegingsonderwijs.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit voor te stellen aan de gemeenteraad. Het Internationale Indoor Sportcentrum kan in augustus 2009 in gebruik worden genomen.

Hoge kwaliteit
Het IISPA heeft volgens het college een krachtige uitstraling voor Almelo omdat er grote internationale sportevenementen kunnen worden gehouden. Ook vindt B&W het architectonisch ontwerp van hoge kwaliteit. Binnen de Netwerkstad Twente is het sportcentrum aangewezen als één van de sterprojecten.

Het IISPA telt straks vier hallen. Eén turnhal voor de Almelose turnverenigingen, één voor de topturnsters van Topturnen Oost Nederland (TON), een breedtesporthal voor Almelose verenigingen en voor bewegingsonderwijs in de wijken Ossenkoppelerhoek en Windmolenbroek en een topsporthal/arena om topwedstrijden en toernooien te spelen.

Planning
In de topsporthal kunnen 1500 bezoekers genieten van topsport. Daar komen flexibele tribunes die zorgen voor een sfeervolle ruimtebeleving bij zowel een halfvolle als een geheel volle arena.

In april 2008 worden de Europese aanbestedingen afgerond, in mei start de bouw en voor 5 juni staat de eerste officiële handeling gepland. In juni 2009 wordt het complex opgeleverd. In augustus 2009 wordt het Internationaal Indoor Sportcomplex Almelo volgens planning in gebruik genomen.

Bron: gemeente Almelo

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.