Almere genomineerd voor Veronica Rudge Green Prize

Almere genomineerd voor Veronica Rudge Green Prize

Nieuws
Door: Petra Starink | 23-08-2017

De gemeente Almere is genomineerd voor de  Veronica Rudge Green Prize in Urban Design van de Harvard University. De nominatie betreft de verschillende zelfbouw-woningprogramma’s in de stad. De laatste keer viel het Madrid Rio Park van ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur West 8 in de prijzen.

Veronica Rudge Green Prize

De Veronica Rudge Green Prize is een prestigieuze prijs die elke twee/drie jaar wordt uitgereikt door de Harvard University aan een ontwerper of groep van ontwerpers die een compleet stedelijk project hebben bedacht en gerealiseerd. De keuze voor Almere heeft te maken met Almeres betaalbare zelfbouw woningprogramma. De jury is ervan overtuigd dat de zelfbouwprogramma’s helpen bij de ontwikkeling van Almere.

Nominatie

Almere ervaart de nominatie als een erkenning van de uitwerking dat de  Almeerders zelf de ruimte hebben gekregen en genomen om de stad te maken.  De jury bracht onlangs een bezoek aan Almere. De focus van het bezoek lag op ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ (IbbA), Particulier Opdrachtgeverschap en de gebiedsontwikkeling in Oosterwold.

Dit najaar wordt de winnaar bekendgemaakt. Als Almere wint, is het de bedoeling dat de wethouder de prijs zelf komt ophalen in Boston, waar de universiteit Harvard staat. Hij zal dan ook een les geven aan de studenten.

Foto: Rijksvastgoedbedrijf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.