Almere krijgt grootste indoor-pretpark van Europa

Almere krijgt grootste indoor-pretpark van Europa

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-04-2008

Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2011 het grootste overdekte pretpark van Europa in Almere geopend. Het park met de naam Adventure World moet een van de belangrijkste publiekstrekkers worden aan de nog te ontwikkelen strand-boulevard van Almere Poort. Dat heeft Adventure World zaterdag bekendgemaakt.

Attracties
De attracties van het pretpark zullen vooral bestaan uit 3D-simulaties waarin bezoekers onder meer kunnen vliegen in een straaljager, diepzeeduiken in de Caribische Zee en hanggliden over de Alpen.

Behalve de attracties worden in Adventure World ook verschillende hotels en restaurants gebouwd. Het park gaat ongeveer 180 miljoen euro kosten en krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter, ongeveer zes voetbalvelden. Het biedt werk aan zeker zeshonderd mensen.

Onderhandeling
De gemeente Almere is blij met de initiatieven voor het overdekte pretpark. Maar een woordvoerder benadrukt dat de gemeente Almere en Adventure World nog wel in onderhandeling zijn.

Dat de komst van de publiekstrekker mogelijk zes- tot zevenhonderd banen oplevert, wordt als groot pluspunt ervaren. ‘Poort’ is het nieuwste stadsdeel in Almere, dat momenteel volop in ontwikkeling is.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.