Almere zoekt particuliere huizenbouwers

Almere zoekt particuliere huizenbouwers

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2007

Zelf je huis bouwen in Almere: de gemeente heeft daarvoor ongeveer 1500 kavels beschikbaar in de nieuwe wijk Homeruskwartier. Liefhebbers kunnen zich van 9 tot 11 november inschrijven op de manifestatie Ik bouw mijn huis in Almere.
Volgens een woordvoerder van Almere is het uniek voor Nederland dat er op zo’n grote schaal wordt gebouwd in het zogeheten particulier opdrachtgeverschap.

Tot 2030 geeft de gemeente elk jaar duizend kavels uit waarop Almeerders naar eigen inzicht hun huis kunnen bouwen in het Homeruskwartier. Het stedenbouwkundig ontwerp is van OMA, het bureau van Rem Koolhaas.

Veel vrijheid
,,Nog nooit eerder kregen particulieren zoveel vrijheid als het gaat om het ontwerpen van hun eigen huis”, zegt wethouder Adri Duivesteijn. Particuliere opdrachtgevers kunnen in de nieuwe wijk kiezen voor een eigen kavel in een van de negen woonmilieus. Ze kunnen ook als collectief een van de zes woontorens zelf vormgeven.

Veertien projectontwikkelaars zoeken verder in een wedstrijd naar voldoende particulieren die mee willen helpen een eigen veld te bebouwen. De ontwikkelaar met de meeste toekomstige kopers mag ermee aan de slag.

Manifestatie
Om voldoende gegadigden te vinden voor de nieuwe wijk zijn 300.000 folders over de manifestatie verspreid in onder meer Amsterdam, Utrecht en Het Gooi. Vooral de hoofdstad is belangrijk voor Almere ,,Ongeveer 25 procent van de mensen die hier komen wonen, komt uit die stad”, weet een woordvoerder.

Almere verwacht zo’n 10.000 bezoekers op de manifestatie in het Topsportcentrum. Die wordt op donderdag 8 november geopend door minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). Mensen die zich op de manifestatie inschrijven voor een kavel maken kans op een bouwbudget van 20.000 euro van de gemeente.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.