Ambassadeurs DDW 2020

Nieuws

Ambassadeurs DDW 2020

Door: Petra Starink | 28-10-2019

Lidewij Edelkoort, Sabine Marcelis en Sean Carney worden de nieuwe ambassadeurs voor de Dutch Design Week 2020. Deze ambassadeurs vertolken vanuit compleet verschillende disciplines en achtergronden het gedachtengoed van design, op een manier die ervoor zorgt dat mensen geïnspireerd raken en anders leren kijken,” volgens directeur van de DDF Martijn Paulen

Lidewij Edelkoort

Lidewij Edelkoort is curator, een meermaals onderscheiden voormalig directeur van DAE (1998–2008), en één van ‘s werelds bekendste trend forcasters. Ze reist de wereld over om socio-culturele trends te signaleren en te duiden en die kennis in te zetten bij concepten voor internationale opdrachtgevers. Daarnaast maakt Trend Union, Edelkoorts bureau in Parijs, trendboeken voor diverse internationale merken als Armani en Prada. Ze is decaan van Hybrid Design Studies en oprichter van de MFA Textiles Masters van Parsons in New York. Ook richtte ze New York Textile Month op, dat elke september verschijnt.

Sabine Marcelis

Sabine Marcelis is een in 2011 aan het DAE afgestudeerde ontwerper met een fascinatie voor materialen als marmer, giethars, neon en glas en voor de manier waarop dingen worden geproduceerd. Over haar rol als kersverse ambassadeur, zegt ze: “Ik zou het jaar graag gebruiken om een grootschalige rondreizende installatie te creëren waarmee ik anderen wil inspireren. Ook wil ik ermee laten zien hoe ik voortdurend nieuwe mogelijkheden binnen productieprocessen ontwikkel en realiseer. Als ambassadeur hoop ik het jaar te gebruiken om dat op een grotere schaal en een hoger niveau te doen.”

Sean Carney

Sean Carney heeft grote ambities binnen multinational Philips als Chief Design Officer & Head of Healthcare Transformation Services. Hij staat hiermee aan de wieg van belangrijke ontwikkelingen en veranderingen binnen de gezondheidszorg. Met een toenemende en verouderende bevolking zijn de uitdagingen legio. Carney: “We moeten de beste en slimste geesten samenbrengen in multidisciplinaire teams om binnen onze creatieve industrie de toekomst van de gezondheidszorg te herdefiniëren en te transformeren. Ik kijk er naar uit om de kracht van experience-design te laten zien bij het toegankelijker en duurzamer maken van de gezondheidszorg waarbij de nadruk ligt op het echt voor mensen zorgen.”

DDW 2020

De DDW 2020 wordt gehouden van 17 t/m 25 oktober in Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.