Amerikaanse opdracht MVRDV in gevaar

Amerikaanse opdracht MVRDV in gevaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-05-2008

Het Cleveland Institute of Art (CIA) wil het ontwerp voor haar uitbreiding aanpassen. De kunstschool verwacht namelijk dat de kosten het budget van 55 miljoen dollar (35 miljoen euro) ver zullen overstijgen. Het is de vraag of Winy Maas (MVRDV) zal doorgaan met het project.

Aanpassen
De opdrachtgever gaat met de Nederlandse architect en het Amerikaanse Burt Hill Architects om de tafel om te bekijken of het mogelijk is het ontwerp aan te passen.

De vraag of de instelling het project mogelijk gaat voortzetten zonder Maas, beantwoordt directeur David Deming met: “Ik hoop het niet. Daarom voeren we gesprekken met Winy, om te zien of we verder kunnen gaan met hem als ontwerper.”

Status
Deming hoopt de kwestie rond het ontwerp binnen twee of drie maanden te hebben opgelost. MVRDV verklaarde tegenover de krant The Plain Dealer snel met een persbericht te komen over ‘de status van het project’.

MVRDV kreeg de opdracht voor de uitbreiding (7500 vierkante meter) en de renovatie van het McCulloch Center van het CIA vorig jaar. Het is het eerste project van het Rotterdamse architectenbureau in de VS.

Bron: EngineeringNow

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.