Amsterdam ArenA van hol naar bol

Actualiteiten, Nieuws

Amsterdam ArenA van hol naar bol

Door: Petra Starink | 01-10-2015

De Amsterdam ArenA wordt verbouwd. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996. De omlopen van de eerste en tweede ring worden verbreed en het uiterlijk van het stadion verandert van hol naar bol.

Zonnecellen in gevel

De gevel van het stadion wordt vernieuwd waarmee het stadion een metamorfose ondergaat. Met de verbouwing wordt geprobeerd om zoveel mogelijk extra duurzame en innovatieve maatregelen te nemen. In de nieuwe gevel zullen zonnecellen geïntegreerd worden en wordt regenwater opgevangen en gebruikt voor de toiletten. Binnen wordt uitsluitend met LED-verlichting gewerkt.

De Amsterdam ArenA streeft samen met Ajax voortdurend naar verbeteringen. In de afgelopen jaren zijn hiertoe al stappen gezet met roltrappen (2005), een nieuw hoofdgebouw (2013), de aanleg van een wifi- en 4G-netwerk (2014) en mede dankzij het dichtleggen van de grachten aan de lange zijdes ook uitbreiding van het aantal zitplaatsen (2013 en 2015) naar een capaciteit van ruim 53.000. De komende jaren wordt opnieuw geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering, door middel van ambitieuze plannen: Plan 2020.

Bouw in 20120 gereed

De ArenA heeft van de UEFA vier wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020 toegewezen gekregen. In aanloop naar Euro 2020 zal de omloop op niveau 7 achter de tweede ring van het stadion ingrijpend worden gemoderniseerd. Ook komen er extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. In het laatste kwartaal van 2015 zullen de voorbereidingen worden afgerond. In het eerste kwartaal van 2016 zal de verbouwing beginnen. Eerst zal de oostkant van het stadion verbouwd worden, vervolgens de zuidzijde en daarna de noordkant . Elke bouwfase neemt ongeveer een jaar in beslag waarmee de gehele verbouwing naar verwachting in 2020 gereed is.

Beeld: Soeters van Eldonk architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.