Amsterdam University College wint Gouden Aaap

Amsterdam University College wint Gouden Aaap

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-04-2013

Op zaterdagavond 20 april is op het Architectenbal in de Beurs van Berlage de Amsterdamse Architectuurprijs 2013 (de Gouden A.A.P)  uitgereikt aan de Universiteit van Amsterdam en Mecanoo architecten, respectievelijk de opdrachtgevers en de architect van het Amsterdams University College op het Science Park. Liesbeth van der Pol (winnende architect van de vorige editie) heeft de prijzen uitgereikt.

De Amsterdamse Architectuur Prijs is door ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) in het leven geroepen en wordt toegekend aan architect en opdrachtgever van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat volgens de jury boven alle andere uitsteekt.  De jury bestond dit jaar uit de Nederlandse architectuurhistorica Petra Brouwer, de Belgische architectuurcriticus Joachim Declerck en de Britse architect Malcolm Smith.

Het juryrapport

De jury adviseerde unaniem om de Architectuurprijs toe te kennen aan het Amsterdam University College vanwege de eenvoud van de vorm, een groot huis dat binnen verrast. Uiteenlopende ruimten voor diverse onderwijsfuncties lopen er in elkaar over en zijn ontspannen samengebracht onder één groot dak, dat spectaculair is, maar op een onnadrukkelijke manier.”

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.