Amsterdamprijs voor de Kunst voor Joris Laarman

Amsterdamprijs voor de Kunst voor Joris Laarman

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-08-2016

Joris LaarmanOntwerper Joris Laarman, theatermaker en regisseur Daria Bukvic, en schrijfster Annejet van der Zijl hebben de Amsterdamprijs voor de Kunst 2016 ontvangen. Deze belangrijkste kunstprijs van Amsterdam, een geldbedrag van 35.000 euro en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam, naar een ontwerp van vormgever Frederik Roijé, wordt jaarlijks uitgereikt aan kunstenaars of instellingen die op een bijzondere en stimulerende wijze een bijdrage leveren aan kunst in de stad.

De jury roemt de winnaars om de eigen wijze waarop ze allemaal een sterke band met de actualiteit leggen. De prijs werd donderdagavond 25 augustus door locoburgemeester en wethouder Kunst en Cultuur Kajsa Ollongren uitgereikt.

 

Joris Laarman Lab doet fundamenteel onderzoek naar nieuwe technologieën in de toegepaste kunst. Samen met zijn partner Anita Star functioneert Joris Laarman als pionier en geweldig vertegenwoordiger van de ‘global tech culture’; vanwege zijn interesse in wat vooruitgang kan brengen, niet alleen op het gebied van technologie maar ook op het gebied van esthetiek. Internationaal gelauwerd, maar geworteld in de stad: In de ogen van de jury is Laarman exemplarisch voor de aspiraties van Amsterdam als wereldstad; een vestigingsplaats voor innovatieve kunst van het hoogste niveau welke terechte, internationale waardering oogst.

Foto: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.