Amsterdamse architect klaar voor New York

Amsterdamse architect klaar voor New York

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-08-2009

De jonge Amsterdamse architect Khoi Tran van het bureau Urban Symbiose gaat per 6 september aan de slag bij Leeser Architecture in New York. De tweede en derde week van september staan voor 22 New Yorkers en Amsterdammers in het teken van Job Swap: het ruilen van baan. De Amerikaanse architect Joe Harberl gaat werken op de plek van Tran.

Hoe vergaat het de architectuur in de huidige crisis? En hoe is het om architect in de stad der steden te zijn? Tijdens de Job Swap zullen Khoi en Joe ons dit vertellen. Dagelijks doen ze verslag van hun ervaringen via hun eigen weblog op www.jobswap.org.

Khoi Tran
Na een paar jaar te hebben gewerkt voor Ben van Berkel, een van Nederlands bekendste architecten, startte Khoi Tran twee jaar geleden met twee partners zijn eigen architecten bureau Urban Symbiose. De projecten waaraan ze werken zijn gericht op stadsplanning, infrastructuur, werk- en woongebied en interieur design.

Khoi kijkt ernaar uit de werkcultuur en het ondernemerschap in New York te ervaren. “In New York lijken privé en werk elkaar veel meer te overlappen en wordt de levensstijl aangepast aan de ambitie.” Khoi is ook gefascineerd in wat de twee steden gemeen hebben. Zo hebben New York en Amsterdam beide een multicultureel karakter. “En dat is het perfecte ingrediënt voor creativiteit.”

Joe Haberl
Op jonge leeftijd droeg Joe Haberl al een schetsboek met zich mee, waarin hij gebouwen tekende. Dus het is geen verrassing dat hij architect is geworden. Joe werkt nu zeven jaar bij Leeser Architecture, een pioneer op het gebied van het verwerken van nieuwe media en digitale technologie in hun ontwerpen. Tijdens de Job Swap in New York zal Leeser de façade van het Museum of the Moving Image openen. Dus kan zijn Nederlandse collega het resultaat bekijken.

Job Swap
De Job Swap banenruil is onderdeel van de NY 400 festiviteiten rond de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Amerika. Aan dit project doen brandweermannen, officieren van Justitie, boswachters, leraren, voedselbankmedewerkers, muzikanten, verloskundigen, architecten en kroegbazen mee.

Foto: Westin Hotel, New York

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.