Amsterdamse Nieuwbouwprijs voor Emerald

Nieuws

Amsterdamse Nieuwbouwprijs voor Emerald

Door: Petra Starink | 02-11-2017

Nieuwbouwproject Emerald heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 gewonnen. Emerald is een nieuw woongebied in de vroegere Bijlmermeer. Kenmerkend zijn de afwisselende woonsferen met een grote variatie in kleur en materiaalgebruik, die naar ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten zijn gerealiseerd. Kopers hadden een grote keuzevrijheid bij zowel het uiterlijk als de indeling van de woning en konden voor de gevel een keuze maken uit vier woonsferen. Met een woonconfigurator gaven kopers hun keuzes aan waardoor zij een woning op maat konden samenstellen.

Crowdsourcing

De ontwerpen als de woonsferen zijn geheel volgens het businessmodel I AM YOU van AM tot stand gekomen. Via crowdsourcing zijn deze afgestemd op de wensen van toekomstige bewoners.

Emerald heeft honderd huurwoningen in het middensegment, zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen. De bouw was in handen van BAM Wonen. Emerald is in december 2016 opgeleverd.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs waren 10 projecten genomineerd en wordt georganiseerd door Amsterdam Woont, de gemeente Amsterdam en AT5.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.