Anjelica Cicilia KOW Building Passion Vrouw ’09

Anjelica Cicilia KOW Building Passion Vrouw ’09

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-12-2009

Anjelica Cicilia, commercieel directeur van KOW Den Haag, is uitgeroepen tot winnaar van de Building Passion Vrouw van het Jaar Award tijdens een bijeenkomst in de Lijm- en Cultuurfabriek in Delft. Ir. Anjelica Cicilia (geboren in Bonaire 1977) studeerde Bouwkunde en Civiele Techniek aan de Universiteit op Curaçao (1999) kwam naar Nederland en studeerde als stedenbouwkundige af aan de TU Delft in 2003.

KOW LAB
Tijdens haar studie werkte ze bij 3D BluePrint Technologies onder andere aan de nieuwbouw van het Spoorwegmuseum te Utrecht. Begin 2006 maakte ze de overstap naar KOW waar ze leiding gaf aan KOW LAB (de kraamkamer van KOW). Als commercieel directeur is Anjelica Cicilia eindverantwoordelijk voor de acquisitie en communicatie van KOW.

Naast Anjelica Cicilia waren genomineerd Maartje Lammers van 24H Architecture, Sabine van den Boom (Heddes Bouw), Michelle Prins (DEC, Volker Wessels) en Elphi Nelissen (Nelissen Ingenieursbureau).

De jury stond onder voorzitterschap van Harm Tilman en bestond verder uit Heleen Mees, Myrthe Hilkens, Ellen Sander en Hans Lensvelt. Bij de beoordeling hebben diverse criteria meegespeeld, waaronder een rolmodel voor anderen, toekomstgerichtheid, vernieuwend, eigen kracht en passie voor bouwen, visie en een belofte voor de toekomst.

Bouwvrouwboek
Tegelijkertijd werd het boek Building Passion gepresenteerd, een initiatief van Laura Stevens. In dit boek worden 101 vrouwen geportretteerd die passie hebben voor hun werk in bouw en vastgoed. De hardcover uitgave Building Passion is verkrijgbaar voor € 29,50 euro per stuk.

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Doe een Wens. Een cheque van € 1.000 werd op de avond al aan de stichting uitgereikt. Meer informatie op BuildingPassion.nl

Laura Stevens, Michelle Prins Maartje Lammers, Sabine van den Boom Anjelica Cicilia en Elphi NelissenLaura Stevens, Michelle Prins Maartje Lammers, Sabine van den Boom Anjelica Cicilia en Elphi Nelissen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.