Anne Holtrop en Roger Caillois

Nieuws

Anne Holtrop en Roger Caillois

Door: Jacqueline Knudsen | 15-04-2014

Voor het Belgische label Maniera creëerde architect Anne Holtrop een reeks meubelobjecten die zijn geïnspireerd op de stenencollectie van de Franse filosoof en socioloog Roger Caillois. In zijn boek The Writing of Stones, toont Caillois de binnenkant van agaten, jaspis en onyxen. Het opmerkelijke van die stenen is dat we de neiging hebben er beelden in te zien. Anne Holtrop selecteerde zorgvuldig fragmenten uit de stenen en maakte er zijn Mirror, Desk en Shelves van. De objecten worden even nauwgezet gemaakt en behandeld als een schilderij. Ze zijn met de hand beschilderd door Sylvie Van der Kelen van het Institut Supérieur de Peinture Décoratif Van der Kelen – Logelain te Brussel (sinds 1882). Als specialist in trompe-l’oeiltechnieken, bootst ze het effect van de ‘pierres à images’ van Caillois na.

De meubels van Holtrop worden getoond tegelijk met een tafel en een stoel ontworpen door de Belgische architecten Kersten Geers en David Van Severen. Curator van de expositie is, op verzoek van beide architectenbureaus, kunstenaar/fotograaf Bas Princen.
Maniera geeft architecten en kunstenaars de opdracht nieuwe originele meubels te ontwerpen, die in beperkte oplage worden uitgegeven. Het grensvlak tussen beeldende kunst, architectuur en design is hierbij van cruciaal belang.

Vernissage: dinsdag 22 april van 17 tot 21u
De tentoonstelling is tot 1 juni 2014 te bezichtigen op vrijdag en zaterdag, van 12 tot 18u, of op afspraak, T +32 (0) 494 787 290

Locatie: 74, rue de la Caserne,  1000 Brussels
Meer informatie: www.maniera.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.