Anthony Fokkerschool wordt Evenementenhal

Anthony Fokkerschool wordt Evenementenhal

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-07-2008

De voormalige Anthony Fokkerschool wordt binnenkort gerenoveerd en herontwikkeld tot multifunctionele ruimte voor evenementen en tentoonstellingen. Het industriƫle karakter van het gebouw aan de Binckhorstlaan in Den Haag en de geschiedenis van de plek vormt een inspirerende omgeving die innovatie en vernieuwing op zakelijk gebied stimuleert. De grote raamoppervlakten, de grote overspanningen in de hal, de subtiele detaillering en de bijzondere muurschilderingen geven het gebouw een belangrijke cultuurhistorische waarde voor Den Haag en bedrijventerrein Binckhorst.

De renovatie van het gebouw vindt plaats in twee fasen. In de eerste fase zal nog dit jaar de hal worden verbouwd tot evenementenhal voor de zakelijke markt. In de tweede fase zal het gebouw geschikt worden gemaakt als bedrijfsverzamelgebouw.

In een later stadium worden de om de hal liggende klaslokalen omgebouwd tot bedrijfsunits. De ontwikkeling van de Fokkerschool past uitstekend binnen de ambitie om Binckhorst te transformeren van een verouderd bedrijventerrein naar een modern, stedelijk, woon-, werk- en leefgebied met een stoer en ondernemend karakter.

Tijdelijk gebruik
De gemeente Den Haag is van plan om het gebouw te herontwikkelen voor tijdelijk gebruik tot een evenementenhal met daaromheen bedrijfsunits. Of dit een definitieve bestemming van het gebouw wordt, wordt over circa tien jaar bekeken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.