Antibacterieel glas wint innovatieprijs Batimat

Antibacterieel glas wint innovatieprijs Batimat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-11-2007

Op de Franse vakbeurs Batimat in Parijs ontving AGC Flat Glass Europe (ex-Glaverbel) innovatieprijs ‘Batimat d’ Or’ voor het antibacteriële glas; de eerste prijs voor het beste innovatieve product.

Deze innovatieprijs is de beloning voor een wereldpremière: antibacterieel glas dat 99,9 % van de bacteriën doodt en dat de snelle vermenigvuldiging van schimmels stopt.

Dankzij een gepatenteerd procédé om zilverionen in de bovenste lagen van het glas te verspreiden, elimineert het antibacteriële glas de micro-organismen zodra zij zich op het glasoppervlak afzetten. Deze ionen blokkeren het delingsproces van de bacteriën waardoor zij gedood worden

Steriel
Antibacterieel glas is op diverse terreinen toe te passen. Overal waar een steriele omgeving vereist is, zoals in ziekenhuizen, hotels en restaurants is het antibacteriële glas op zijn plaats.

Ook in de architectuur wordt het gebruikt. Dit glas zet de traditie van vernieuwingen voort bij AGC Flat Glass Europe, die van Onderzoek en Ontwikkeling een van de pijlers van haar bedrijfscultuur heeft gemaakt

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.