Antieke winkelgevel ontdekt in Utrecht

Antieke winkelgevel ontdekt in Utrecht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2007

Een huisschilder ontdekte deze week bij het verwijderen van een serie oude plankjes aan een pand in de Maliestraat in Utrecht een goed bewaarde antieke winkelgevel.

De gevel bleek verfraaid te zijn met geslepen glas en gouden sierletters. ‘C. de Ven / Comestibles / Kruidenierswaren / Koffie Thee / Chocolade ’ staat er.

Bewoner
De bewoner van het pand, Laurens van Leeuwen, was zéér verrast. Hoewel hij hier woont sinds zijn geboorte, had hij dit nog nooit gezien. Van Leeuwen: “Mijn ouders hadden hier vanaf 1942 een winkel. Maar al op de oudste foto’s van de zaak was dit alles weggetimmerd.”

Vondst
De huisschilders waren aan de slag gegaan op aandringen van de huidige huurder van de winkelruimte: de Quest Groep, makers van educatief materiaal.De Quest Groep en Van Leeuwen belden meteen de Dienst Stadsontwikkeling, om de gemeente op de hoogte te brengen van de vondst.

Namens de Dienst kwam architectuurdeskundige Marijke van den Heuvel kijken. Van den Heuvel: “Doordat dit glas zo lang verborgen is gebleven, is het goed geconserveerd. We zagen ergens op het gebouw het jaartal 1886; mogelijk dateert de gevel al van dat jaar.”

Bron: AD.nl – Utrecht

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.