Apeldoornse binnenstadgevels

Apeldoornse binnenstadgevels

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-08-2014

Tot en met 28 augustus is bij de CODA in Apeldoorn de tentoonstelling Apeldoornse binnenstadgevels te zien. De tentoonstelling geeft een kijk op de historische gevels uit de binnenstad.

De tentoonstelling bestaat uit elf grote panelen in de etalage van CODA Kenniscentrum & Archief. In het Kenniscentrum is de tentoonstelling uitgebreid met meer historische foto’s, bouwtekeningen en informatie.

Historische gevels

De tentoonstelling is een initiatief van het team Cultuurhistorie van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met de Stichting Apeldoornse Monumenten en CODA Archief. Ze maakt deel uit van het gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2014-2015. Een van de speerpunten daarin is de oprichting van een gevelfonds om eigenaren van panden in de Apeldoornse binnenstad te stimuleren hun historische gevels op te knappen.

Jugendstil gevels

Bij de tentoonstelling is een set ansichtkaarten uitgegeven, die enkele parels van vroegere Jugendstil gevels laten zien. Er is tevens een bouwplaat te verkrijgen van het vroegere landhuis Randerode, het bijzondere maar ook onbekende  landhuis aan de Van Kinsbergenstraat.

Het CODA Kenniscentrum in Apeldoorn is gratis toegankelijk.
Kijk voor meer informatie op de website van CODA.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.