Appartementen Breehorn door LEVS architecten

Nieuws

Appartementen Breehorn door LEVS architecten

Door: Petra Starink | 22-08-2016

In het Breehorngebied in Amsterdam Noord worden in opdracht van Rochdale 90 sociale huurwoningen door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum gebouwd. Het ontwerp van de woningen is van LEVS architecten.

De woningen hebben een oppervlakte van circa 53m2 en bestaan uit keuken, gang, toilet, badkamer en 2 slaapkamers. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Iedere woning beschikt over een privé buitenruimte uitkijkend over de IJdoornlaan. De  woningen in de plint zijn ook geschikt voor mindervalide bewoners.

Vernieuwing

Begin 2002 hebben Ymere, Stadgenoot (AWV), Rochdale en stadsdeel Amsterdam-Noord een intentieovereenkomst gesloten met afspraken over de vernieuwing van de Waterland-pleinbuurt. In 2009 is het stedenbouwkundig plan uitgewerkt en heeft het project Breehorn vorm gekregen. Door de economische crisis heeft de ontwikkeling van dit gebied een tijd stil gelegen.  Na het realiseren van de 80 eengezinswoningen in 2015 gaat Rochdale nu met het 2de deel van de 1e fase beginnen. Met  de 90 appartementen wordt de eerste fase in de vernieuwing van Breehorn (twee hoven met eengezinswoningen en  het appartementenblok) afgerond.

Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam-Noord en wordt omgrensd door de A10, de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspark. Stadsdeel Noord, Woningstichting Rochdale, Stadgenoot en Ymere werken de komende jaren samen om de Waterlandpleinbuurt van een jaren zestig wijk te veranderen in een wijk met een divers woningaanbod.

Illustratie: LEVS architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.