Appartementen in voormalig havengebied

Appartementen in voormalig havengebied

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-07-2008

Appartementengebouw Oranje Nassau is een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau KCAP. Het gebouw telt 36 terrasappartementen en ligt midden op de Müllerpier met direct zicht op de Parkhaven en een naastgelegen park. Met de aanstaande realisatie van het gebouw in Rotterdam nadert de voltooiing van de Müllerpier als hoogwaardig stedelijk woon- en werkgebied.

In het ontwerp van Oranje Nassau is gezocht naar een optimale relatie met buiten. De appartementen zijn licht, beschikken over een ruim terras en variëren in grootte van 95 tot 265 vierkante meter. Het gebouw loopt naar de haven trapsgewijs op en de parkeerplaatsen bevinden zich onder het gebouw. Elk appartement heeft daarnaast een eigen bergruimte onderin het gebouw.

Voormalig havengebied
De Müllerpier maakt deel uit van de herontwikkeling van het Lloydkwartier, een voormalig havengebied, tot een woon- en werkgebied met circa 1.750 woningen, ICTbedrijven, ontwerp- en architectenbureaus, het Scheepvaart- en Transportcollege, theater, sportfaciliteiten, evenemententerrein en trendy horecagelegenheden. In totaal verschijnen op de Müllerpier 13 woongebouwen. Het nieuwe woongebied is autoluw met parkeervoorzieningen onder alle woongebouwen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.