Appartementen in Jan Bommerhuis

Nieuws

Appartementen in Jan Bommerhuis

Door: Petra Starink | 07-07-2016

Het voormalig Jan Bommerhuis in Amsterdam Oost wordt getransformeerd naar 162 huurwoningen. Het ontwerp is gemaakt door Penta architecten. In de eerste helft van 2018 worden de woningen opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund.

Energielabel A

Het project is in nauwe samenwerking met de omgeving vormgegeven. De duurzame woningen krijgen het energielabel A. De bovenste laag van het pand wordt gesloopt en er worden drie woonlagen toegevoegd. Het gebouw zichtbaar vanaf de Amstel krijgt een indrukwekkend gevelontwerp. De appartementen variëren in omvang van 35 tot 88 vierkante meter en worden een mix van woningen geschikt voor diverse doelgroepen. De Albert Heijn supermarkt blijft op de begane grond gevestigd in het iconische pand op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat.

Uitdagend project

Voor projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is het een ‘uitdagend en prestigieus’ project dat dankzij een goede samenwerking met alle betrokkenen en de gemeente een voorspoedige start kent. Constructeur is Van Rossum BV, aannemer is BAM woningbouw BV.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.