Appartementen oude Veemarktterrein

Actualiteiten, Nieuws

Appartementen oude Veemarktterrein

Door: Petra Starink | 15-02-2016

De marktMeesters is een groep van negentien 50-plussers die een gebouw met 10 appartementen met een aantal gemeenschappelijke ruimten neerzetten op de vroegere Veemarkt in Utrecht. De appartementen zijn naar de individuele wensen van de deelnemers ontworpen door architect Jan Wijnand Groenendaal, die jaren geleden het initiatief nam voor het project.

Op 19 februari wordt op het terrein van de vroegere Veemarkt in Utrecht de start gevierd van de bouw. Het initiatief MarktMeesters past in de opzet van de woonwijk die verrijst op het Veemarktterrein: vernieuwend en duurzaam. Bij het ontwerpen van het gebouw heeft de architect rekening gehouden met de wens van de bewoners er tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Stimuleringsbijdrage provincie

De 10 appartementen en gemeenschappelijke ruimte zijn verdeeld over 4 bouwlagen. De appartementen hebben een woonoppervlak variërend van ca. 85 m2 tot ca. 127 m2. Naast de privé-appartementen beschikt het gebouw over een ontmoetingsruimte, fitnessruimte, logeerkamer, een hobbyruimte en twee daktuinen voor algemeen gebruik. Het gebouw is voorzien van een lift en 2 trapopgangen. Op de begane grond wordt een parkeergarage gerealiseerd en separate fietsenstalling. Voor de realisering werd vruchtbaar samengewerkt met de gemeente Utrecht, eigenaar van de grond op het Veemarktterrein. De provincie leverde een stimuleringsbijdrage. De 19 opdrachtgevers die nu optreden als opdrachtgever en ontwikkelaar hebben veel ervaring opgedaan met het zelf ontwikkelen van een appartementengebouw, en willen deze ervaring delen met andere CPO-initiatieven, die in de startblokken staan.

Het gebouw MarktMeesters wordt in een jaar gerealiseerd door Maarssens Bouwbedrijf (MBB). De oplevering wordt in december 2016 verwacht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.