Appartementencomplex Summertime

Nieuws

Appartementencomplex Summertime

Door: Petra Starink | 20-12-2016

Het laatste gebouw van project Summertime aan de Zuidas in Amsterdam is opgeleverd. Summertime bestaat uit 197 huurappartementen, circa 1.100 m2 aan commerciële ruimten en 150 parkeerplaatsen. Het appartementencomplex is duurzaam, groen en heeft een levendige uitstraling. In de tenderfase zijn de initiatiefnemers in samenwerking met architectenbureau SeARCH in een intensieve samenwerking gekomen tot de opzet van twee gebouwen die taps naar elkaar toe lopen, zodat de bewoners kunnen genieten van een maximaal uitzicht over de Zuidas. Het project is gerealiseerd door BAM Woningbouw.

Balkonschermen met kleurverlopen

Door het verspringende karakter van de woningen in de gevel en de glazen balkonschermen met bijzondere kleurverlopen, onderscheidt het gebouw zich van zijn omgeving.
De oplevering van het complex markeert de tweeduizendste woning op deze locatie. De vrije sector huurwoningen hebben één, twee of drie kamer(s) en variëren in oppervlakte van circa 60 tot circa 90 m2. De luxe keuken is compleet ingericht en voorzien van inbouwapparatuur en ook de badkamer heeft een hoogwaardige afwerking.  Alle appartementen hebben een balkon of terras.

Commerciële ruimten in plint

In het gebouw aan de Mahlerlaan zijn in de plint diverse commerciële ruimten gerealiseerd. Huurders zijn onder meer het kinderdagverblijf Compananny en Rocycle Studios. Summertime levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de Zuidas verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en gemengd stadscentrum voor wonen én werken.

BIM

Het project is door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met belegger Bouwinvest ontwikkeld. Bouwinvest heeft de woningen namens het Bouwinvest Residential Fund in belegging genomen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Bijzonder aan het project is dat HFB, de BIM-kennispartner van BAM Woningbouw, een AEC Excellence Award heeft gewonnen voor het toepassen van BIM (Building Information Modelling) bij complexe projecten. Vooral bij ontwerp en uitvoering van de complexe gevel van Summertime was het gebruik van BIM noodzakelijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.