Appartementen geïnspireerd op Amsterdamse School

Nieuws

Appartementen geïnspireerd op Amsterdamse School

Door: Petra Starink | 28-06-2013

In het centrum van Hoogeveen is een appartementengebouw gerealiseerd waarbij kenmerken van de Amsterdamse School zichtbaar zijn. Dit zie je terug in de penanten van de gevel, het zware kozijnhout en het rijk gedetailleerde metselwerk. B+O Architecten uit Meppel is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Arnoud Olie, architect en algemeen directeur van B+O Architectuur en Interieur zegt dat door de realisatie van deze appartementen er gehoor wordt gegeven aan de woonvraag in het centrum. Tevens wordt  hierdoor de binnenstedelijke kwaliteit verbeterd. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op de bouwstijl ‘Amsterdamse School’ en sluit goed aan bij de omliggende bebouwing van het centrum.”

Elk appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 80 m2 en beschikt ondermeer over twee slaapkamers, een royale woonkamer en een inpandige wintertuin. De wintertuin is een soort inpandig balkon dat met ramen kan worden afgesloten, zodat de ruimte het hele jaar  bruikbaar is. Daarnaast hebben de bewoners toegang tot een gezamenlijk dakterras op de eerste verdieping. Aannemingsbedrijf Rottinghuis is verantwoordelijk voor de bouw. De appartementen worden verhuurd door Stichting Woonconcept.

In ArchitectuurNL 04 staat een interview met Arnoud Olie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.