ARC17 Oeuvre Award voor Kees Christiaanse

ARC17 Oeuvre Award voor Kees Christiaanse

Nieuws
Door: Petra Starink | 20-11-2017

Kees Christiaanse (KCAP) wordt onderscheiden met de ARC17 Oeuvre Award. Hij krijgt hem voor zijn werk, zijn eigenzinnige visie op de stad en zijn manier van werken die volstrekt uniek is. De prijs wordt 30 november uitgereikt in De Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Daar worden worden ook de winnaars van zes andere categorieën in de ARC17 Awards bekend gemaakt.

ARC17 Oeuvre Award

De ARC17 Oeuvre Award wordt jaarlijks door de redactie van de Architect toegekend aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage levert aan de verbetering van de gebouwde omgeving. De jury onder leiding van Patrick van der Klooster bekroont een groot en invloedrijk architect en stedebouwkundige.

Kees Christiaanse erkent de kwaliteiten van de negentiende-eeuwse stad. Hij vernieuwt deze waar mogelijk, maar omarmt de continuïteit waar nodig. Op deze manier weet hij de bestaande stad te verzoenen met het gewenste hedendaagse comfort. Op de veranderingen in ruimtelijke ordening, met andere manieren van werken en een verschuiving van industrie naar dienstverlening, komt Christiaanse met boeiende antwoorden.

Bureau KCAP

De Oeuvre Award voor Kees Christiaanse is volgens de jury mede te beschouwen als een prijs voor het bureau KCAP dat hij in 1989 heeft opgericht. Christiaanse heeft een team om zich heen verzameld dat zijn opvattingen op consistente wijze uitvoert. Geheel in lijn met de bedoelingen van de ‘founding father’ werkt het bureau als verbinder en ontleent het gezag aan pure professionaliteit.

Meer informatie over de ARC Awards is hier te vinden.

Beeld: KCAP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.