Arcadis verwacht flinke winststijging

Arcadis verwacht flinke winststijging

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-08-2007

Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft in het tweede kwartaal van dit jaar geprofiteerd van gunstige marktomstandigheden in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika en goed presterende milieu-activiteiten.

Het bedrijf verwacht dat de positieve trend dit jaar aanhoudt en rekent op een winststijging van 20 tot 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft Arcadis woensdag bekendgemaakt.

De recente overname van het Amerikaanse architectenbureau RTKL moet leiden tot groei in het segment gebouwen. ,,De gebouwenmarkt biedt uitstekende kansen voor projectmanagement en andere hoogwaardige dienstverlening, mede door de overname van RTKL.”

,,Geografisch was de groei het sterkst in de Verenigde Staten en BraziliĆ«, terwijl ook in Nederland en de meeste overige Europese landen de groei op een uitstekend niveau werd voortgezet”, aldus Arcadis.

De onderneming verwacht verdere groei in de infrastructuur- en milieu-activiteiten. ,,In veel landen worden publiek-private projecten ontwikkeld om knelpunten in de infrastuctuur aan te pakken.” De milieumarkt groeit door de aandacht voor duurzaamheid en klimaatverandering.

Bron: ANP

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.