Arcam zoekt publieksjury voor AAP 2024

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Arcam zoekt publieksjury voor AAP 2024

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-01-2024

De Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) van Arcam is bestemd voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam. Dit jaar wordt hij voor de 17e keer uitgereikt. De winnaar wordt deels bepaald door een vakjury maar ook door een publieksjury. Voor de award van 2024 is Arcam op zoek naar nieuwe leden voor deze jury.

2024 markeert alweer het tiende jaar op rij dat Arcam een publieksjury uitnodigt om een winnend project aan te wijzen. De organisatie is daarbij op zoek naar drie betrokken Amsterdamse publieksjuryleden die niet werkzaam zijn in de architectuur.

Wie zoekt Arcam?

Iedereen met een liefde voor Amsterdam is welkom! Wel moeten belangstellenden minimaal 18 jaar zijn en geen architectuurprofessional. Studenten architectuur mogen zich wel aanmelden. Verder is het belangrijk dat de betreffende persoon woont, werkt of studeert in Amsterdam. Weinig tot geen ervaring met architectuur is een pré, Arcam is juist geïnteresseerd in persoonlijke visies op de gebouwde omgeving.

Taken

De taak van de publiekjury is om samen in gesprek te gaan en uiteindelijk te beslissen welke architect en opdrachtgever de publieksprijs wint. Daarom is het belangrijk dat juryleden op donderdag 14 maart 2024 de hele dag beschikbaar zijn. Op deze dag vindt er namelijk een rondrit plaats waarbij de publieksjury met een bus langs de tien gebouwen gaan die kans maken op de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ook nemen zij deel aan één van de drie gesprekken in Pakhuis de Zwijger op 4, 11 of 18 april. Op 25 april 2024 vindt de uitreiking van de AAP plaats, waar de volledige publieksjury deel van uit maakt .

Praktisch

  • Deadline inzending: vrijdag 16 februari 2024
  • Aanmelden via deze link of stuur een audiobericht naar aap@arcam.nl. De informatie die dit audiobericht moet bevatten is te vinden op de website van Arcam.
  • Bekendmaking selectie naar de inzenders:  dinsdag 20 februari 2024
  • Vragen? stuur een mail naar sjaan@arcam.nl of bel naar 020 2616 666
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.