Archikidz bouwt De Gestapelde Stad

Archikidz bouwt De Gestapelde Stad

Nieuws
Door: maurice | 18-05-2011

Zaterdag 21 mei is het weer zover, dan zullen de deuren van de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam weer opengaan voor honderden kinderen. . Elk kind, van 7 tot en met 12 jaar, bouwt onder begeleiding van architecten zijn of haar eigen stukje droomstad en samen vormt dit “De Gestapelde Stad”. Het evenement vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur.

Kinderen vormen het hart van Archikidz. Ieder kind is wel eens in een stad geweest of heeft een idee hoe het er in een stad uit ziet. Ze wonen in een stad, of zijn op vakantie geweest naar een stad . Maar als zij het zelf voor het zeggen hebben, hoe zou hun droomstad er dan uitzien?

In kleine groepjes leren kinderen onder begeleiding van de architecten hoe leuk architectuur is. Met verschillende materialen bouwen ze een maquette van hun eigen stukje droomstad. Ieder jaar staat een thema tijdens het evenement centraal. In deze editie besteedt Archikidz aandacht aan de stad en zijn omgeving. De voormalige Gashouder van de Westergasfabriek is op zaterdag 21 mei volledig het domein van de kinderen. Rondom het evenement wordt er binnen het thema voor geïnteresseerden en omwonenden een tentoonstelling georganiseerd.

De middag gaat van start met een verhaal voorzien van beeldmateriaal over de stad door de architect Sjoerd Soeters. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen zich opgeven via de website www.archikidz.com.

Architects Ball
Nadat op de dag Archikidz heeft plaats gevonden zal er door de organisatie van ‘Archiparty’ een eerste Architects-Ball worden georganiseerd voor alle creatievelingen en architecten die hierbij willen zijn.Het feest zal starten met een Happy-hour van 20.00 – 22.00 uur om op gang te komen en zal daarna door verschillende DJ’s en percussionisten naar een hoogtepunt worden gebracht! Tot 03.00 uur zal het feest voortduren in de Gashouder op het Westergasterrein.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.