Archipedia online encyclopedie

Archipedia online encyclopedie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-03-2008

Vandaag lanceert Architectenweb Archipedia.nl, een online architectuur-encyclopedie. Archipedia bevat duizenden artikelen over invloedrijke architecten, beroemde gebouwen, architectuurstromingen en bouwkundige begrippen. De artikelen hebben een sterke visuele component en zijn veelal geïllustreerd met foto’s en tekeningen. De encyclopedie is een kennisbron voor iedereen die meer wil weten over architectuur.

De zoekfunctionaliteit maakt het mogelijk om de duizenden artikelen en afbeeldingen te filteren op bijvoorbeeld trefwoord of tijdsvak. Maar door de verschillende artikelen of afbeeldingen ‘bladeren’ kan ook. De combinatie van inhoudelijke kwaliteit en toegankelijkheid maakt van Archipedia een handige tool.

De encyclopedie wordt door een vakkundig redactieteam aangevuld met nieuwe artikelen, tekeningen en beeldmateriaal. Daarbij zal het binnenkort mogelijk zijn voor bezoekers van Archipedia om feedback te geven op de artikelen en tekst en/of beeld beschikbaar te stellen voor de encyclopedie. Hierdoor zal Archipedia gaan fungeren als open kennisplatform voor architectuur.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.