Architect gezocht voor Lakenhal

Architect gezocht voor Lakenhal

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-01-2013

Museum de Lakenhal in Leiden is begonnen met het zoeken van een architect. Het museum gaat restaureren en uitbreiden. Architecten kunnen zich tot 8 februari 2013 aanmelden. De aanmeldingen voor de aanbesteding worden beoordeeld door o.a. rijksbouwmeester Frits van Dongen, stadsbouwmeester Maarten Schmitt en museumdirecteur Meta Knol.

Naast restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1640 en de daarachter gelegen schilderijenzalen wordt een nieuwe ruimte voor wisselende tentoonstellingen gebouwd. Daarnaast worden de publieksvoorzieningen in het museum verbeterd door bijvoorbeeld een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

Investeren in cultuursector

De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal is een project van de gemeente Leiden. Wethouder Jan-Jaap de Haan: “Leiden blijft investeren in haar cultuursector. Dat heeft een gunstig effect op de aantrekkingskracht van onze stad. Museum De Lakenhal is onlosmakelijk verbonden met Leiden. Het selecteren van een architect is een belangrijke volgende stap in de restauratie- en uitbreidingsplannen.”

Aanmelden

Geïnteresseerde architecten uit Europa kunnen de aanbestedingsdocumenten vinden op www.aanbestedingskalender.nl. Aanmelden is mogelijk tot 8 februari 2013. Na beoordeling worden de beste vijf aanmeldingen gevraagd een inschrijving te doen. Aan de best beoordeelde inschrijvende partij wordt de opdracht gegund. De opdracht start volgens de huidige planning eind mei 2013.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.