Architect ontwerpt bijenhotel

Architect ontwerpt bijenhotel

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-07-2012

Architect Theo Rooyakkers van architectenbureau Rooijakkers en Tomesen heeft wel even verbijsterd gekeken toen hij van Stichting Natuur & Milieu het verzoek kreeg, een serie bijenhotels te gaan ontwerpen. Architecten bedenken normaal genomen gebouwen voor mensen maar dit was wel iets heel nieuws.

Samen met John Koomen Tuinen heeft hij dit bijenhotel ontwikkeld. Het hotel is leverbaar in drie varianten. In iedere variant bevinden zich duurzame houten balken van Douglashout die zijn voorzien van honderden gaatjes met verschillende diameter. Ook zijn in de koppen van de balken natuurlijke nestgelegenheden aangebracht. Zo kunnen verschillende soorten bijen een plekje vinden om hun eitjes te leggen. Het Bijenhotel is stevig genoeg om zonder windverankering op een plat dak van een gebouw te plaatsen. Bijenhotels zijn geschikt voor plaatsing bij bedrijven, hotels, instellingen, ziekenhuizen, scholen, kantoren en in parken en plantsoenen.

Inmiddels zijn er in Wognum, Utrecht, Zwolle en Hengelo al bijenhotels geplaatst.   Natuur & Milieu trad op als sponsor, samen met stichting Sabawas.  De vijf bijenhotels, die Nederland nu telt zijn pas het begin. Het is de bedoeling, dat er zo’n honderd over het hele land verspreid worden. ‘Een bijenboulevard over heel Nederland’, noemt Natuur & Milieu dat.

Bron: Dichtbij.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.