Architect van het Jaar 2008

Architect van het Jaar 2008

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-07-2008

ArchitectenWerk houdt dit jaar wederom de uitverkiezing ‘Architect van het Jaar’. Alle Nederlandse architectenbureaus die minimaal vijf jaar in de praktijk werkzaam zijn, kunnen meedingen naar deze prijs. De winnaar van vorig jaar was UN Studio uit Amsterdam.

Het doel van de Architect van het Jaar-prijs is om -naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk- met name de professionaliteit van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek. De hoofdprijs is dit jaar een geldbedrag van € 5.000,- , vrij te besteden door de winnaar.

Op de website architectvanhetjaar.nl vindt u een overzicht van het doel, de nieuwe procedure, de inzendingen, de beoordeling, de prijzen, de nieuwe juryleden en het actuele tijdschema.

Deelname
Deelname is mogelijk in drie categoriën, te weten: Small – kleine bureaus tot en met 5 fte, Medium – middelgrote bureaus van 6 tot en met 20 fte en Large – grote bureaus vanaf 21 fte. De organisatie voegt daar mogelijk nog een extra categorie aan toe, Extra large – bureaus groter dan 50 fte, maar alleen als er meer dan 10 bureaus uit die categorie deelnemen.

Een inzending bestaat uit een presentatie in tekst en beeld in een pdf-document van vier pagina’s; zie de site voor de gevraagde inhoud.

Jury
Uit elke categorie kiest de jury in eerste instantie maximaal drie genomineerden die uiteindelijk alle negen meedingen naar de hoofdprijs. De categorie-prijzen en de hoofdprijs worden vastgesteld na een speciale presentatiedag in een directe ontmoeting van de genomineerden met de juryleden.

De jury bestaat dit jaar uit Machiel van Dorst, zelfstandig adviseur en Associate Professor bij de leerstoel Milieutechnisch Ontwerpen van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft, Bernard Hulsman, schrijft over architectuur, stedenbouw en popmuziek als redacteur van NRC Handelsblad en Robert Winkel, architect en directeur van Mei Architecten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.