Architecten geselecteerd voor Musis Sacrum

Nieuws

Architecten geselecteerd voor Musis Sacrum

Door: Petra Starink | 09-07-2014

Musis Sacrum in Arnhem krijgt een grote opknapbeurt. Vijf architecten zijn geselecteerd om hun visie te geven op  de uitbreiding van een nieuwe grote zaal en opknapbeurt voor het hele pand. De vijf architectenbureaus zijn:  Architectuurstudio HH, Diederendirrix met Van Eijk & Van der Lubbe, DP6 architectuurstudio met Stevens Van Dijck, Greiner van Goor Huijten Architecten, en Van Dongen-Koschuch Architects and Planners.

Het monumentale deel van Musis Sacrum  wordt zo veel mogelijk in oude glorie hersteld en de aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt. Die aanbouw maakt plaats voor een nieuwe multifunctionele zaal.

Keuze voor  architecten

De keuze voor de architecten is gebaseerd op verschillende criteria. In dit stadium is gevraagd naar ervaring met vergelijkbare projecten. Het gaat dan vooral om of bureaus die eerder een concertgebouw, poppodium en/of theater hebben gebouwd, ervaring hebben met de combinatie van renovatie en nieuwbouw en samenhang tussen het gebouw en de omgeving.

De vijf bureaus zijn geselecteerd door een beoordelingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem, Het Gelders Orkest en de gemeente Arnhem. De bureaus gaan nu hun visie op de opgave ontwikkelen. In september presenteren zij hun visie aan de beoordelingscommissie. De start van de verbouwing is gepland voor medio 2015.

Foto: Wikipedia

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.