Architecten innoveren met baksteen

Architecten innoveren met baksteen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-08-2008

Van zaterdag 16 augustus tot en met woensdag 27 augustus komen er 30 afstuderende internationale architecten uit acht landen naar de Achterhoek. Ze volgen de zesdaagse Erasmus-workshop bij Daas Baksteen in Zeddam.

Op uitnodiging van de Academie voor Bouwkunst Amsterdam is Nederland gastland voor de jaarlijkse internationale studiesessies voor aankomende architecten. De sessie staat dit jaar in het teken van de baksteen.

Innovatieve creaties
Bijgestaan door een tiental architecten en docenten maken de architectuurstudenten tijdens de zesdaagse workshop werkstukken van klei, gedroogde en gebakken stenen. Hierbij worden zij voortdurend uitgedaagd te komen tot nieuwe toepassingen en verwerkingsmethodieken van baksteen.

Zo kunnen vanuit een grote diversiteit aan steensoorten de meest uiteenlopende innovatieve creaties ontstaan. De creaties die voortkomen uit de workshops worden gebundeld in een professioneel boekwerk.

Excursies
Het gezelschap van architectuurstudenten verblijft tijdens de studiesessie in groepsaccommodatie De Drie Vlaggen in Winterswijk. De workshops vinden plaats op 17, 18, 19, 24, 25 en 26 augustus bij de fabrieken van Daas Baksteen in Zeddam.

Korte lezingen en evaluaties maken het leerzame, boeiende en afwisselende programma voor de architecten-in-opleiding compleet. Op de overige dagen zijn er excursies naar baksteenprojecten in Nederland en Duitsland, om de studenten verder enthousiast te maken voor baksteenarchitectuur.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.