Architecten leren ondernemen

Architecten leren ondernemen

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-10-2014

Nieuwe samenwerkingsvormen van partners in de bouwketen vragen om een andere houding en professionaliteit. Tussen de kennis van recent afgestudeerde ontwerpers en de vaardigheden die in de praktijk nodig zijn om een onderneming  te beginnen valt nog veel te winnen. Tamara Rookus en Frank Pörtzgen van Bouwlokaal starten vanaf 16 januari 2015 de opleiding ‘Ondernemen voor ruimtelijk ontwerpers’.

Ondernemen voor ruimtelijk ontwerpers

De opleiding ‘Ondernemen voor ruimtelijk ontwerpers’ is zo ontwikkeld dat de student na afronding veel heeft geleerd over ondernemen als ontwerper in de bouwsector, en tevens een breed netwerk heeft opgebouwd met veel werkervaring. Bouwlokaal wil het gat dichten tussen de opleiding en de praktijk. Naast het volgen van college- en workshopbijeenkomsten voert de student een werkopdracht uit voor een van de partnerbedrijven van Bouwlokaal. Als tegenprestatie levert het bedrijf een bijdrage in de opleidingskosten. Bouwlokaal werkt samen met partners als de gemeente Arnhem, BAM, Arcadis en Nexit architecten. Bouwlokaal wil starten met minimaal 10 studenten. De opleiding wordt afgesloten met een business model en plan van aanpak voor een eigen onderneming. De beste studenten mogen een presentatie geven op het podium van architectuurcentrum CASA in Arnhem.

Bouwlokaal is een initiatief van Tamara Rookus en Frank Pörtzgen, architect –partner bij Wiegerinck architectuur stedenbouw in Arnhem.

Kijk voor meer informatie over de opleiding op de site van Bouwlokaal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.