Architecten maken woning onder water

Architecten maken woning onder water

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-07-2009

Nog dit jaar wordt het mogelijk niet áán zee maar ín zee te wonen. Het Amerikaanse bedrijf US Submarine en het Franse designbureau Franck Darnet hebben dit bijzondere project op zich genomen. De woning, die 340 vierkante meter zal beslaan en volledig ecologisch zal zijn, komt tussen de 10 en 18 meter diep te hangen. Nog dieper is volgens Darnet niet mogelijk omdat dan ‘de zichtbaarheid minder goed’ wordt.

Knack meldt dat de woning de naam H20me meekrijgt en in de wateren van Belize, net boven Guatemala, aangelegd zal worden. Eventuele bewoners krijgen toegang tot het huis door een liftkoker. De woning zelf, die de vorm van een cilinder heeft, is van staal.Uitzicht op flora en fauna
Het onderwaterstulpje zal voorzien zijn van een plek waar boten kunnen aanmeren en waar helikopters kunnen landen. Voor de inrichting hebben de bedenkers inspiratie gehaald uit jachten. Zo is het huis voorzien van een woonkamer en keuken in vergelijkbare stijl.

Ook zullen er drie slaapkamers zijn die allen een eigen badkamer hebben. Maar het mooiste van de woning bevindt zich natuurlijk niet binnen maar buiten: iedere kamer in het huis zal uitzicht bieden op de flora en fauna die de onderwaterwereld te bieden heeft. De kostprijs van de woning bedraagt 10 miljoen dollar.

Bron: Nu.nl     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.