Architecten met ondernemerszin gezocht

Architecten met ondernemerszin gezocht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-02-2011

Hoe ondernemend zijn architecten eigenlijk? Tijd om daar achter te komen, vindt Platform GRAS, architectuurcentrum van Groningen. Het roept architecten op hun ondernemerschap te tonen in een prijsvraag die gaat landen in het gebied Groningen-Assen.

Ondernemerschap
Het vak van architect is behoorlijk in beweging vindt Platform GRAS. Er lijkt geen droog brood mee te verdienen, en wat een architect doet of zou moeten doen, is velen niet duidelijk. Architecten moeten hun vak dus dringend een nieuwe impuls geven en op zoek naar alternatieven. Binnen deze context roept de prijsvraag Architect en Ondernemerschap architecten op hun ondernemerschap te tonen.
De prijsvraag roept jonge architecten op te laten zien welke concrete bijdragen ontwerp kan leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Ook wordt inzicht gevraagd in de toegedachte positie in de bouw- en ontwerpketen, herkenning van potentiƫle opgaven en markten en een visie op hoe de architectuur hier van betekenis kan zijn.

Stichting Academie van Bouwkunst Noord
De prijsvraag Architect en Ondernemerschap, ontwikkeld en georganiseerd door Platform GRAS, is een initiatief van de
Stichting Academie van Bouwkunst Noord. Die maakte in 1994, eveneens met behulp van een prijsvraag, de bouw van de huidige School van de Architectuur Groningen mogelijk. De prijsvraag is het laatste wapenfeit van deze Stichting: ruim 12 jaar na de opening van de School, heeft de Stichting besloten zichzelf op te heffen met een project dat ten goede komt aan een nieuwe generatie Nederlandse architecten en hun ondernemerschap.

Jury
Inzenders krijgen te maken met een voorselectie waarin onder meer Jaap Wijma (directeur programmabureau Regio Groningen-Assen) en Gert ter Haar (directeur Academie van Bouwkunst Groningen) een stem hebben. De jury bestaat uit rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, architect en voorzitter BNA Regio Noord Paul van Bussel en directeur-bestuurder Pieter Bregman van woningcorporatie Nijestee in Groningen.

Meer informatie en de criteria waaraan inzendingen dienen te voldoen, zijn te vinden op platformgras.nl. De inschrijving sluit op 1 april 2011.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.