Architecten ontwerpen museum in Vilnius

Architecten ontwerpen museum in Vilnius

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-04-2008

Drie internationaal vermaarde architecten, Daniel Libeskind, Zaha Hadid en Massimiliano Fuksas, zullen op 8 april 2008 hun voorstellen voor een nieuw museum in Vilnius onthullen.

Een jury onder voorzitterschap van Thomas Krens, de directeur van de Solomon R. Guggenheim Foundation in New York en de panelleden Dr. Mikhail Piotrovsky, directeur van het Russisch staatsmuseum de Hermitage, Peter Schmal, directeur van het Deutsches Architekturmuseum in Frankfurt, de Litouwse premier Gediminas Kirkilas, de burgermeester van Vilnius, Juozas Imbrasas, en Gintaras Caikauskas, vice-voorzitter van de Litouwse architectenvereniging, beslissen over het winnende voorstel.

Haalbaarheidsonderzoek
De architectuurwedstrijd is onderdeel van een haalbaarheids-onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Solomon R. Guggenheim Foundation in samenwerking met de Hermitage. Het onderzoek evalueert vanuit een architectonisch, economisch en cultureel perspectief de haalbaarheid van de vestiging van een nieuw museum in Vilnius. Vilnius gaat een vooraanstaande positie innemen als culturele hoofdstad van Europa in 2009.

Alle drie de ontwerpen worden van 10 april tot en met eind juni 2008 in het Jonas Mekas Visual Arts Center aan het publiek getoond in een speciale tentoonstelling onder de naam: “Imagining the Future: Design Proposals for a New Museum in Vilnius.”

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.