Architecten tonen hun Woudestein Campus

Architecten tonen hun Woudestein Campus

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-09-2007

Vijf architectenbureau’s zijn in juni 2007 door de Erasmus Universiteit Rotterdam benaderd om ideeën te ontwikkelen voor een vernieuwde vitale, internationaal georiënteerde campus.

De Erasmus Universiteit heeft grootse plannen en is op zoek naar een nieuw hart: een kloppend epicentrum van de campus.

Daarom heeft de universiteit een prijsvraag uitgeschreven. De vijf gerenommeerde en jonge architectenbureau’s die zijn gevraagd hun visie te geven op de Woudestein Campus zijn CIMKA, Juurlink & Geluk, Mecanoo, West 8 en wUrck.

Donderdag 20 september presenteren de architecten hun plannen. Op vrijdagmiddag 21 september maakt de universiteit bekend welk bureau haar visie op de inrichting nader mag uitwerken. Dan wordt ook de tweede ronde toegelicht.

De Erasmus Universiteit wil in 2012 – wanneer ze haar eeuwfeest viert – een toonaangevende, internationale universiteit zijn die nauw is verbonden met de wereldhavenstad. Niet alleen de internationaal erkende onderwijsprogramma’s en onderzoeksgroepen moeten de universiteit aantrekkelijker maken, ook de campus zelf zal daaraan bijdragen door sfeer en uitstraling, bereikbaarheid en faciliteiten, waaronder studentenhuisvesting.

In die context is begin dit jaar een ambitieus masterplan voor de campus van de toekomst ontwikkeld. De prijsvraag is hier onderdeel van.

Bron: Erasmus Universiteit

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.