Architectenbureau RAU wint Gouden Kikker

Architectenbureau RAU wint Gouden Kikker

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-11-2013

Architectenbureau RAU heeft de Gouden Kikker Award 2013 gewonnen voor het gemeentehuis in Brummen. Het gemeentehuis, dat gerenoveerd en uitgebreid is met tijdelijke nieuwbouw, gooide hoge ogen bij de vakjury. Volgens de jury is duurzaamheid voor Architectenbureau RAU een filosofie. Elk project dat zij aanpakken wordt duurzaam ontworpen.

Het gemeentehuis werd door architectenbureau RAU uitgebreid met tijdelijke nieuwbouw. Het architectenbureau koos ervoor de monumentale villa uit 1890 in oude luister te herstellen en daar een U-vormige tweelaagse uitbreiding omheen te plaatsen. De uitbreiding omarmt als het ware de oudbouw en daartussen is een atrium gecreëerd met een lichte en representatieve hal. In de hal is de publieksbalie van 14 meter lang volledig opgetrokken uit Alison Board, dat bekend staat als lichtgewicht supersterk kartonmateriaal. De eco-look van de balie is behouden. De producent van het karton is PilloPak uit Eerbeek.

De Gouden Kikker Award

De Gouden Kikker Award wordt jaarlijks uitgereikt aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De Gouden Kikker is een initiatief van ABC Nova en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. De prijs is in het leven geroepen om de ontwikkeling van duurzaam bouwen extra te stimuleren en betere toepassingen en processen te ontwikkelen voor duurzaam wonen, werken, zorg en onderwijs.

Architectuur.nl publiceerde eerder: Balie van karton

Foto: PRIMA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.