Architectenbureau VFD richt ss Rotterdam in

Architectenbureau VFD richt ss Rotterdam in

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-08-2008

Gisteren kwam de ss Rotterdam, een vijftig jaar oud cruiseschip van de Holland Amerika Lijn, aan in Rotterdam om aangemerkt te worden als een gebouw, vastgeketend aan de kade.

Dat concept werd opnieuw tegen het zonlicht gehouden opdat de maritieme historische verhoudingen niet klopten. VFD Architecten uit Utrecht, huisarchitect van HAL en inrichter van alle schepen uitgezonderd de Rotterdam, richtte het schip het schip opnieuw in.

Transparantie
De bestaande ruimten werden zoveel mogelijk gehandhaafd. Nieuwe ruimten werden transparant gehouden als (h)erkenning van oude en nieuwe functies. Die idee├źn werden in het totaal concept ingebracht. Bestaand materiaal en meubilair werd waar mogelijk hergebruikt. Voor nieuw materiaal en meubilair werden ontwerpen gemaakt en uitgevoerd.

De eisen van deze tijd roepen om nieuwe voorzieningen, al zijn het brandwerende deuren, brandveiligheidcertificaten en vele andere veiligheidsmaatregelen. VFD Architecten heeft alles samengebracht in een authentieke ss Rotterdam, die voldoet aan de normen van de 21e eeuw. Maar daar is de ss Rotterdam niet saaier van geworden. Integendeel! De ss Rotterdam staat als een huis maar is een schip met alle modernste voorzieningen op gebied van hotel, congrescentrum en andere beoogde doelstellingen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.