Architectenconcours voor Internationaal Strafhof

Architectenconcours voor Internationaal Strafhof

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-02-2008

Gisteren is het wereldwijde architectenconcours voor de bouw van de huisvesting voor het Internationale Strafhof van start gegaan. De wedstrijd, die door de Rijksbouwmeester wordt georganiseerd, heeft tot doel de beste architect en het beste ontwerp te kiezen voor het ruim 72.000 m² grote perceel dat ligt tussen de duinen en de Van Alkemadelaan in Den Haag.

Het Internationaal Strafhof en gastland Nederland zijn van mening dat het ontwerp goede werkomstandigheden, functionaliteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid moet waarborgen. De huisvesting omvat 1200 werkplekken, rechtszalen en facilitaire ruimten met een maximaal bruto vloeroppervlak van 46.000 m². Ook zijn parkeergelegenheid en uitbreidingsmogelijkheden van 300 werkplekken voorzien. Bij het ontwerp moet rekening worden gehouden met de nodige flexibiliteit op de lange termijn.

Selectie
Om anonimiteit te waarborgen en omdat het de internationale technische taal is, zal de wedstrijd uitsluitend in het Engels plaatsvinden. Uit alle deelnemers die voor 1 april hun presentatie inzenden, zullen er 20 worden geselecteerd die worden gevraagd om een ontwerp te maken. Zij zullen daarvoor in mei een gedetailleerd programma van eisen ontvangen en, indien zij aan alle eisen voldoen, een vergoeding van € 35.000 ontvangen. Uit hun midden kiest een internationale jury drie winnaars. De eerste prijs bedraagt € 60.000, de tweede € 50.000 en de derde € 40.000.

De planning voor het architectenconcours is:
Uiterste ontvangstdatum inzending 1 april 2008
Selectie van deelnemers voor de ontwerpwedstrijd 16 mei 2008
Ontwerpwedstrijd mei – augustus 2008
Jurybijeenkomst en bekendmaking winnaars 30-31 oktober 2008

Bron: Ministerie van VROM

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.