Architectenselectie raadhuis Lochem bekend

Architectenselectie raadhuis Lochem bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-05-2009

De gemeente Lochem heeft de architectenselectie bekend gemaakt voor de nieuwbouw van het gemeentehuis. Jo Coenen & Co Amsterdam, Claus en Kaan architecten, Soeters Van Eldonk architecten, Rau en Maas architecten/Kristinsson dingen mee om de gunning van het ontwerp.

De architectenselectie gaat volgens Europese aanbesteding en in twee rondes. Ronde één is nu afgerond. In de tweede ronde maken de vijf deelnemers een uitgebreide visie, een schetsontwerp, een maquette en een offerte. De selectiecommissie draagt hieruit de architect voor die het gemeentehuis mag ontwerpen. BenW beslist dit op 8 september 2009.

Presentaties
Inwoners van de gemeente Lochem worden van harte uitgenodigd om de presentaties van de vijf architecten bij te wonen. Inwoners boven de 18 jaar die alle presentaties op 29 augustus meemaken kunnen zelfs meestemmen op twee van de zes criteria, nl op architectuur en stedenbouwkundige inpassing. In juni nodigt de gemeente de inwoners uit voor het bijwonen van de presentaties op 29 augustus.

Stem inwoners
Hoe de keuze van de inwoners meeweegt staat nu al vast. Dat is een harde eis van de procedure van Europese aanbesteding. Inwoners kunnen laten weten welk schetsontwerp (architectuur) het beste in Lochem past (stedenbouwkundige inpassing). De inwoners, het gemeentebestuur en de politiek, de toekomstige gebruikers van het pand en adviseurs bepalen dit elk voor één kwart. Voor de andere criteria stemmen alleen het gemeentebestuur en de politiek, de toekomstige gebruikers en de adviseurs.

Architectuur.nl plaatste ook:
Selectie architect gemeentehuis Lochem

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.