Architectenselectie stadskantoor Venlo

Architectenselectie stadskantoor Venlo

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-12-2008

Venlo heeft besloten tot de ontwikkeling van een nieuw stadskantoor van circa 15.500 vierkante meter bvo. Het nieuwe stadskantoor maakt onderdeel uit van het project Maaswaard, een grootschalige herontwikkeling gelegen aan de Maas. In het deelgebied van het stadskantoor komen ook woningen. Het stadskantoor en de openbare garage worden ontwikkeld door de gemeente en de woningen door ontwikkelcombinatie Janssen de Jong/Van Wijnen.

Zowel qua functie als qua situering in het plan Maaswaard zal het gebouw een belangrijk icoon worden. De door de gemeente geambieerde kwaliteit van de huisvesting en de toepassing van de Cradle to Cradle (C2C) ontwerp- en gebruik uitgangspunten zullen hun vertaling moeten vinden in de uitwendige en inwendige uitstraling van het gebouw.

De gemeente Venlo wil voor het ontwerp een architect selecteren en houdt daarvoor een niet-openbare Europese aanbesteding. De niet-openbare procedure kent een voorselectie waarbij bedrijven worden geselecteerd, voordat een vijftal wordt uitgenodigd een inschrijving te doen.

De officiƫle publicatie is te vinden op www.aanbestedingskalender.nl. De einddatum dat gegadigden zich kunnen aanmelden is vrijdag 30 januari 2009.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.