Architectenselectie Waterfront Rivium gewonnen door Mei architects

Actualiteiten, Nieuws

Architectenselectie Waterfront Rivium gewonnen door Mei architects

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-12-2022

Mei architects and planners heeft de architectenselectie voor het Waterfront Rivium van Rivium District in Capelle aan den IJssel gewonnen. Het gaat hier om een bedrijventerrein met gedeeltelijk leegstaande kantoorpanden dat op een prominente zichtlocatie aan de Maas ligt. Opdrachtgever Rivium Real Estate, een samenwerking tussen Novaform Vastgoedontwikkelaars West en Zuiver Vastgoed Groep, heeft de ambitie een goed en waardevol Waterfront te ontwikkelen, waarin de thema’s Thuis, Comfort en Identiteit centraal staan. Mei ontwikkelde hierop een plan voor een nieuwe werk-woonwijk met een mix aan voorzieningen, zoals horeca en detailhandel.

Met het plan moet het Waterfront Rivium van een anonieme en zakelijke locatie veranderen in een levendig gemengd gebied. Hierbij ligt een focus op de kwaliteit van het maaiveld, waar de actieve plint ontmoeting stimuleert en sociale veiligheid verbetert. De oppervlakte van 65.000 m2 krijgt bovendien een herkenbare en spraakmakende beeldkwaliteit die bijdraagt aan de identiteit van het ensemble aan de Maas. Door te sturen op diversiteit in verschillende functies, wordt het Rivium District een aantrekkelijke plek voor een brede doelgroep van bewoners, werknemers en recreanten.

Citaten

“Het Rivium District wordt een spannende stadswijk aan de Maas, voor mensen met lef, mensen die willen pionieren. Maar ook voor ondernemerschap, creativiteit en opgestroopte mouwen. Bestaande en nieuwe kwaliteiten zorgen voor aantrekkelijke contrasten die mensen boeien, nu en in de toekomst.” – Gemeente Capelle aan den IJssel

 “De keuze voor deze opgave is gevallen op Mei vanwege hun werkwijze, omvangrijke portfolio en ruime ervaring in het transformeren van kantoor- en bedrijventerreinen naar identiteitsvolle en gezonde woon-werk omgevingen”, aldus Remy van de Gaar namens Rivium Real Estate.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.