Architectonische illusie van Alex Chinneck

Architectonische illusie van Alex Chinneck

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 10-10-2014

Een schijnbaar zwevend gebouw is de nieuwste creatie van ontwerper Alex Chinneck op het East Piazza in Covent Garden in Londen. “Take My Lightning but Don’t Steal My Thunder” is de titel van het kunstwerk, een replica van een 18 eeuws marktgebouw in Covent Garden, dat door de bliksem uiteengespleten lijkt te zijn. Het oogt als een historisch gebouw in steen, maar het is opgebouwd uit digitaal gesneden polystyreen platen bedekt met een steenachtige laag, geassembleerd rond een stalen frame. Schilderwerk maakt de illusie van een stenen gebouw compleet. Het samenstellen van de installatie op het plein gebeurde in vier dagen.
Voor de realisatie werkte Chinneck samen met een groot projectteam bestaande uit o.a. constructeurs, architecten, theaterontwerpers en 3D ontwerpers. Een contragewicht van 4 ton, verborgen in een  marktkraampje ernaast, zorgt dat het bovendeel blijft zweven. Het werk is te zien tot 24 oktober 2014.
Alex Chinneck realiseerde eerder werk waarin hij op theatrale wijze architectuur manipuleert, om de toeschouwer te verbazen. Bijvoorbeeld een gevel die van een gebouw lijkt te glijden en een smeltende gevel

Een interview met opdrachtgever en ontwerper en een timelapse van de assemblage:

Bekijk het gebouw van alle kanten:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.