Architectonische projecten op Dag van de Bouw

Nieuws

Architectonische projecten op Dag van de Bouw

Door: Petra Starink | 16-03-2017

De 12de editie van de Dag van de Bouw wordt gehouden op 20 mei. Op die dag zijn diverse bouwlocaties open en kunnen grote en kleine projecten worden bezocht. Hieronder een selectie van 3 architectonische projecten die te bezoeken zijn in Utrecht, Maastricht en Groningen.

Stationsplein Utrecht door Ector Hoogstad

BAM bouwt in opdracht van de gemeente Utrecht ’s werelds grootste fietsenstalling, onder het nieuwe Stationsplein. De drie verdiepingen tellende fietsparkeergarage heeft plaats voor 12.500 fietsen. De uitvoering is gestart in juni 2014. Het eerste deel op de plek van het inmiddels gesloopte taxiplatform zal eind 2017 gereed zijn; de complete voltooiing staat gepland in 2018. Boven de fietsparkeergarage wordt het nieuwe Stationsplein gerealiseerd. Ontworpen door Ector Hoogstad Architecten is het stationsplein straks de nieuwe entree tot de binnenstad en de schakel tussen Utrecht Centraal en Nieuw Hoog Catharijne. Op het plein komt ruimte voor horeca met terrassen, onder een transparant dak.
Bezoektijden: 10:00 – 16:00

Restauratie Eiffelgebouw Maastricht

Na tien jaar leegstand wordt het Eiffelgebouw een industrieel monument gelegen aan de Boschstraat in Maastricht gerestaureerd en verbouwd. De drie geschakelde fabrieksgebouwen kwamen tussen 1928 en 1941 tot stand en maakten tot 2006 deel uit van de Koninklijke Sphinx. Dit gebied wordt de komende jaren omgevormd tot een nieuwe, bruisende stadswijk met een 24-uurs kennis- en cultuureconomie. De wijk krijgt een internationale uitstraling en kent qua architectuur een samenspel van stadsvernieuwing en erfgoed. BAM Bouw en Techniek Regio Maastricht voert de renovatie en de huisvesting van The Student Hotel in het Eiffelgebouw in Maastricht uit. Braaksma & Roos Architectenbureau begeleidt het complexe cascoherstel van het gebouw en coördineert de herontwikkeling van het interieur.
Bezoektijden: 10:00 – 16:00

Groninger Forum van NL Architects

Het Groninger Forum wordt een spectaculair gebouw van tien verdiepingen van een ontwerp van NL Architects en zal op de Grote markt verrijzen. Het Forum is straks zeven dagen in de week geopend en brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, en documentaties.
Bezoektijden: 10:00 – 16:00

Kijk op de website van de Dag van de Bouw voor alle projecten die  meedoen.

De Dag van de Bouw wordt georganiseerd door Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en UNETO-VNI en VNConstructeurs. Naast bouw en infrabedrijven doen dit jaar ook de gespecialiseerde aannemers én de installateurs mee.

Beeld: NL Architects, Ector Hoogstad Architecten, Braaksma & Roos Architectenbureau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.