Architects in Ctrl: Powerhouse Company

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Architects in Ctrl: Powerhouse Company

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-09-2022

Op dinsdag 27 september om 14.00 uur vertelt Stefan Prins, architect en partner bij Powerhouse Company, over hun kijk op BIM en architectuur. Hij doet dit aan de hand van twee projecten: Baan Tower en Floating Office Rotterdam.

Powerhouse Company startte twaalf jaar geleden met Archicad. Partner Architect Stefan Prins vertelt alle belangstellenden tijdens deze online sessie van Architects in Ctrl meer over het belang van BIM binnen zijn bedrijf.

Over Powerhouse Company

Powerhouse Company is gespecialiseerd in architectuur, stedenbouw en onderzoek. De kantoren zijn gevestigd in Rotterdam, Oslo, München en Beijing. Powerhouse Company geeft vorm aan de projecten door context, esthetiek en functie met elkaar te verweven. Dit doen zij met een internationaal en multidisciplinair team voor diverse opdrachtgevers.

Projecten

De twee projecten die worden besproken zijn Baan Tower en Floating Office. Beiden in Rotterdam. De BaanTower is een woontoren waar luxe en comfort samenkomen met een hoog serviceniveau. De toren is een tijdloos nieuw icoon dat deel uitmaakt van het stadslandschap van Rotterdam. Met zijn silhouet van 150 m en zijn esthetische aansluiting op hedendaags classicisme – maakt de BaanTower zeker een statement.

Het Floating Office Rotterdam is een drijvend houten gebouw dat in september 2021 werd geopend. Het is gelegen in de Rijnhaven en BREEAM gecertificeerd. FOR heeft een oppervlakte van 3.607 m² en is bijna volledig gebouwd van hout. Inschrijven voor deze online sessie is mogelijk via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.