Architectuur­ filmfestival Gouda

Evenementen, Nieuws

Architectuur­ filmfestival Gouda

Door: Jacqueline Knudsen | 05-11-2015

Filmhuis Gouda en het Goudse Architectuurcentrum grAp organiseren in het weekend van 14 en 15 november 2015 het vijfde Architectuur­ filmfestival. Vier architectuurdocumentaires en een speelfilm worden ingeleid door kenners uit de architectuur- en filmwereld.
Het programma weerspiegelt de vele facetten van architectuur: variërend van de oer-Hollandse Amsterdamse School (Vanuit den gezichthoek der bruikbaarheid over Margaret Staal Kropholler) tot bijzondere leembouw in Afrika (Hemelse modder), en van een frisse blik op het werk van Rem Koolhaas (KOOLHAAS HOUSELIFE) tot de fotografische blik van de wereldberoemde Julius Shulman (Visual acoustics: the modernisme of Julius Shulman).
Plus EX MACHINA (foto) de verrassendste scifi-thriller van dit jaar, die meer science is dan fiction. De film speelt in een droomhuis van hout, beton en ‘zelfdenkend’ glas, dat diep verscholen ligt in de natuur en voor een deel in de rotsen is uitgehakt. Het mooie is dat dit pand niet werd bedacht door setbouwers, maar samengesteld is uit twee écht bestaande gebouwen: het Juvet Landscape Hotel van het Noorse architectenbureau Jensen & Skodvin en een nabijgelegen villa van een miljardair, tussen Bergen en Trondheim.

14 en 15 november 2015
Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45, 2802 KB Gouda
Programma en reserveren www.filmhuisgouda.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.