Architectuur Biënnale Shenzhen

Architectuur Biënnale Shenzhen

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-11-2013

De  5e Internationale Architectuur Biënnale van Shenzhen opent op 6 december. De leiding is in handen van Ole Bouman, in samenwerking met de Chinese curator Li Xiangning en de Amerikaan Jeffrey Johnson. Het thema van de Biënnale is Urban Border.

De Biënnale vindt plaats in Shekou, een wijk in opkomst, een nieuw gebied dat door de gemeente is aangewezen als nieuwe bestemming voor wonen, werken en ontspanning. . De Biënnale zal de eerste grote, internationale aanzet geven voor de herontwikkeling van deze wijk.

Herontwikkeling fabrieken

De Biënnale vindt plaats op 2 locaties: een voormalige glasfabriek als hoofdlocatie en een oude terminal voor veerboten. De fabrieken zijn verlaten en beide gebouwen worden herontwikkeld. De glasfabriek is omgedoopt tot Value Factory en verandert in een cultuurfabriek. Om invulling te geven aan de activering en productie van cultuur zijn partners uitgenodigd, van internationaal gerenommeerde musea als MOMA New York, en het Victoria Albert Museum in Londen. Verschillende Nederlandse bureaus leveren een bijdrage en worden ondersteunt door het Stimuleringsfonds. Nederlandse bureaus zijn o.a. Droog Design, OMA, en Studio Merve Bedir.

Gedurende de Biënnale zal het Stimuleringsfonds wekelijks report publiceren vanuit Shenzhen. De ontwerpers en curatoren komen zelf aan het woord over hun project en ervaringen. De  Shenzhen Architectuur Biënnale wordt 6 december geopend en duurt tot 28 februari 2014.

Lees hier verder voor meer informatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.